-->

Blog

Με χαρά σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της online, ανώνυμης έρευνας που διεξήγαμε σχετικά με την χρήση Beidou & Galileo στις καθημερινές μετρήσεις πεδίου.  Η έρευνα ολοκληρώθηκε σε δείγμα επαγγελματιών του κλάδου από τους οποίους το 81% προέκυψε ότι είναι συνδρομητές στο δίκτυο SmartNet, το 11% στο δίκτυο Hepos & το 8% στο Uranus.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι η πλειοψηφία των χρηστών είναι ευχαριστημένοι τόσο από τις υπηρεσίες των δικτύων όσο και από την τεχνική υποστήριξη – με το 50% των συνδρομητών του SmartNet να δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και το ίδιο να δηλώνει το 31% των συνδρομητών του HEPOS και το 19% των συνδρομητών του Uranus. Σε γενικά αποτελέσματα οι γνώμες ήταν θετικές και για τα 3 δίκτυα.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων στην ερώτηση αν ο δέκτης που χρησιμοποιούν υποστηρίζει Beidou & Galileo. Το 70% απάντησε πως γνωρίζει (αρνητικά ή θετικά) όμως το 30% φαίνεται να μην γνωρίζει την απάντηση (??????).
Στο δια ταύτα.. και βασικό σκοπό διεξαγωγής της έρευνας. Πόσο επιθυμητή είναι η χρήση Full GNSS από τους επαγγελματίες που εργάζονται στο πεδίο; Το 59% των ερωτηθέντων (συνδρομητές των προαναφερθέντων δικτύων) δηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για χρήση των δορυφόρων Beidou & Galileo και το 39% θα ήθελε να δοκιμάσει την χρήση τους και να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα που προσδίδουν στην εργασία (διάγραμμα 1).


Διάγραμμα 1

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι παρά το μεγάλο ενδιαφέρον των επαγγελματιών να επωφεληθούν από την  χρήση της υπηρεσίας Full GNSS, στην πλειοψηφία τους είναι απρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για να την αποκτήσουν – ποσοστό 64% (διάγραμμα 2). Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που αναγνωρίζουν την προστιθέμενη αξία και θα συμφωνούσαν  σε μια αύξηση της τιμής έως 20% (διάγραμμα 3).


Διάγραμμα 2


Διάγραμμα 3
 
Σε μια διαρκώς εξελισσόμενη παγκόσμια αγορά με τεχνολογικές καινοτομίες, είναι αδύνατον να παραμένουμε απλοί παρατηρητές. Γι’ αυτό, πρωτοπορούμε και προσφέρουμε σύγχρονες, τεχνολογικά άρτιες λύσεις και υπηρεσίες με γνώμονα τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των επαγγελματικών του κλάδου. Θεωρούμε χρέος μας να σας προσφέρουμε τα «εργαλεία» που χρειάζεστε για να εργάζεστε απρόσκοπτα, παραγωγικά και υπεύθυνα.

Η παρούσα έρευνα οδηγεί τα βήματα μας ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες προσαρμοσμένες όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες των συνεργατών μας και της αγοράς.  Ευχαριστούμε όσους αναγνωρίζετε την προσπάθεια μας . Χαιρόμαστε να γνωρίζουμε ότι ανταμείβεστε καθημερινά γι’ αυτό!

Μείνετε συντονισμένοι.. έρχονται οι νέες συνδρομές FULL GNSS… :)

Υ.Γ. Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη χρήση των Beidou και τα πλεονεκτήματα τους, μπορούν να διαβάσουν δημοσιευμένο άρθρο – μελέτη από την Leica Geosystems AG.

Θέματα από το Blog μας