-->

Blog

Φρεζάρισμα: Πως οι σύγχρονες λύσεις εξοικονομούν χρόνο και βελτιώνουν την ακρίβεια

Οι νέες εξελιγμένες εφαρμογές της Leica και τα σύγχρονα λογισμικά καθοδήγησης των μηχανημάτων έργων αυξάνουν την παραγωγικότητα στο εργοτάξιο ψηφιοποιώντας τις διαδικασίες φρεζαρίσματος και επίστρωσης οδοστρώματος. Οι σύγχρονες λύσεις προσφέρουν ταχύτητα και μεγαλύτερη ακρίβεια σε όλο τον κύκλο εργασιών. Απελευθερωθείτε από τις παραδοσιακές χρονοβόρες μεθόδους, ξεχάστε τις απώλειες που προκύπτουν από λανθασμένες εκτιμήσεις και εκμεταλλευτείτε τις νέες αυτοματοποιημένες 3D επιλογές.

Παραδοσιακές vs νέες μέθοδοι φρεζαρίσματος

Ο παραδοσιακός τρόπος φρεζαρίσματος και οι περιορισμοί του
Ο χειριστής της φρέζας πρέπει να εργαστεί σύμφωνα με την μελέτη, φρεζάροντας τα κατάλληλα βάθη στα σωστά σημεία. Παραδοσιακά η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται ακολουθώντας σημάδια που σχεδιάστηκαν από έναν τοπογράφο. Αυτή η προ-εργασία είναι χρονοβόρα και πολλές φορές οδηγεί σε λάθη. Για να εκτελεστεί με ασφάλεια η διαδικασία, ο δρόμος πρέπει να είναι κλειστός και συχνά η ομάδα αναγκάζεται να εργαστεί τη νύχτα για να ελαχιστοποιεί τα προβλήματα. Επιπλέον, οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές μπορεί να σταθούν εμπόδιο καθώς τα σημάδια χάραξης είναι πιθανό να χαθούν με τη βροχή.
Όλες αυτές οι αστοχίες οδηγούν τους χειριστές των μηχανημάτων σε λανθασμένες κινήσεις είτε φρεζάροντας παραπάνω υλικό από αυτό που απαιτείται, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες ποσότητες ασφαλτικού, είτε φρεζάροντας λιγότερο υλικό με αποτέλεσμα η νέα επιφάνεια που θα δημιουργηθεί να είναι κακής ποιότητας.

Τρισδιάστατος (3D) τρόπος φρεζαρίσματος
Μια πιο γρήγορη και με ακρίβεια μέθοδος φρεζαρίσματος είναι η χρήση συστήματος 3D, όπου η φρέζα είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία ελέγχου μηχανήματος που ελέγχει (ακολουθώντας την μελέτη) πόσο βαθιά θα φρεζάρει το μηχάνημα. Τα συστήματα 3D μπορούν να αναπαραγάγουν κλίσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια, διευκολύνοντας την επίτευξη πολύπλοκων σχεδίων βελτιώνοντας την ομαλότητα του τελικού οδοστρώματος.

Leica iCON site automatic differential milling setup on a milling machine.

Leica iCON site automatic differential milling setup on a milling machine.

Οι λύσεις 3D της Leica Geosystems εξασφαλίζουν ομοιόμορφη επιφάνεια, συνέπεια στη χρήση υλικών και εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο.

Καθοδήγηση Μηχανημάτων Έργων

Ρωτήστε την ομάδα μας πως μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη ενός σύγχρονου τρόπου εργασίας.

Invalid Input
Invalid Input
Μή επιτρεπτή εισαγωγή τηλεφώνου. Ελέγξτε και προσπαθήστε ξανά.
Μή επιτρεπτή εισαγωγή e-mail. Ελέγξτε και προσπαθήστε ξανά.
Invalid Input
Παρακαλούμε γράψτε τα σχόλιά σας.
Λάθος καταχώρηση, προσπαθήστε ξανά.
Για να αποστείλετε αυτή τη φόρμα πρέπει να συμφωνήσετε με τους όρους χρήσης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

Θέματα από το Blog μας