-->

Blog

Γιατί η τεχνολογία 3D Scanning αφορά όλους όσους εργάζονται στον κατασκευαστικό κλάδο
Η τεχνολογία καταγραφής πραγματικότητας – Reality Capture – μετατρέπει τον φυσικό κόσμο σε εικονικό περιβάλλον. Στην κατασκευή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της προόδου ενός έργου και τη γρήγορη σύγκριση της υπάρχουσας κατάστασης με τα σχέδια (as-built to design), διασφαλίζοντας τον ποιοτικό έλεγχο και προλαμβάνονας τυχόν προβλήματα. Προσφέρει άρτια και λεπτομερή τεκμηρίωση, ώστε οι χρήστες να μπορούν πάντα να επιστρέφουν στο σημείο ενδιαφέροντος σε ψηφιακό περιβάλλον και να ελέγχουν ό,τι έχει τροποποιηθεί. Επιπλέον, καθώς οι διαδικασίες Μοντελοποίησης Πληροφοριών Κτιρίου (BIM) υιοθετούνται ευρύτερα – στα δημόσια κτίρια έχει γίνει υποχρεωτική η χρήση BIM - υπάρχει αυξανόμενη εξάρτηση από ενημερωμένα (up-to-date) τρισδιάστατα μοντέλα - καταγραφή της τρέχουσας κατάστασης, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες για μεγαλύτερη συνεργασία και αποτελεσματικότητα του εκάστοτε έργου.

Σήμερα, οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες έχουν υιοθετήσει με επιτυχία την τεχνολογία 3D Scanning και απολαμβάνουν τα οφέλη της. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τις μικρότερου μεγέθους εταιρείες, τα τεχνικά γραφεία ή τους ιδιώτες μηχανικούς οι οποίοι όμως μπορούν να επωφεληθούν ιδιαιτέρως από την χρήση της τεχνολογίας 3D Scanning τόσο στην καθημερινή τους ρουτίνα όσο και στην ανάληψη έργων με μεγαλύτερο κέρδος. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε
  • τα οφέλη της τεχνολογίας 3D Scanning στην εργασία κάθε μηχανικού (αρχιτέκτονα, τοπογράφου, πολιτικού μηχανικού κ.α.) και
  • πως μπορεί η METRICA να σας βοηθήσει στα πρώτα βήματα, από την καθοδήγηση και εκπαίδευση έως και την υποστήριξη μακροπρόθεσμα
Η τεχνολογία 3D Scanning προστιτή σε κάθε επαγγελματία

Η τεχνολογία 3D Scanning είναι (και γίνεται) πιο προσιτή

Καθώς οι συσκευές καταγραφής πραγματικότητας - 3D laser scanners -  κατασκευάζονται μικρότερες, πιο αυτοματοποιημένες και οικονομικά πιο ελκυστικές για τον μέσο επαγγελματία, η διαδικασία  γίνεται οικεία για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και η τεχνολογία 3D scanning  προσιτή για χρήση από κάθε μηχανικό, όχι μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους χρήστες.
Πριν από λίγα χρόνια, η καταγραφή της πραγματικότητας – Reality Capture - ήταν ο τομέας των ειδικών και των εκπαιδευμένων μηχανικών που ήξεραν πώς να χειρίζονται τον εξοπλισμό στο πεδίο και να επεξεργάζονται τα δεδομένα στο γραφείο. Με την εμφάνιση νέων, εύχρηστων λύσεων, όπως ο σαρωτής Leica BLK360, πολλά από τα εμπόδια έχουν εξαλειφθεί και όλοι μπορούν με ελάχιστη εκπαίδευση να υιοθετήσουν την τεχνολογία στην καθημερινή τους εργασία αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα τους.

Ξεκινήστε με Ενοικίαση του BLK360 & BLK2GO ανακαλύψτε στην πράξη τα πλεονεκτήματα του 3D Scanning.
Η τεχνολογία 3D Scanning προστιτή σε κάθε επαγγελματία

Απλοποίηση σε κάθε στάδιο

Αυτό που πριν από λίγα μόνο χρόνια φαινόταν (και ήταν) δύσχρηστο ή περίπλοκο, σήμερα είναι εύκολα διαχειρίσιμο και προσιτό. Ο λόγος για το νέφος σημείων και κυρίως τη διαχείριση και επεξεργασία του. Η χρήση προηγμένης, πολύπλοκης τεχνολογίας με ταυτόχρονη απόκρυψη της πολυπλοκότητας από τον χρήστη καθιστά προϊόντα όπως o Leica BLK360 και o Leica BLK2GO, ευκολότερα στη χρήση προσφέροντας αυτοματοποιημένες ροές εργασίας. Σήμερα, η εξαιρετικά ακριβής τρισδιάστατη σάρωση σε συνδυασμό με εικόνες υψηλής ευκρίνειας επιτρέπει την γρήγορη καταγραφή και μέτρηση χώρων οποιασδήποτε διάστασης, είτε είναι μικροί, περίπλοκοι χώροι είτε πολύ μεγάλες, δυναμικές υποδομές. Οι διαδικασίες διευκολύνονται από τα λογισμικά Cyclone register 360 BLK Edition καθώς και το λογισμικό Point Cab το οποίο διαχειρίζεται το νέφος σημείων δισδιάστατα. Επίσης, με  τα λογισμικά Leica Cyclone 3DR και Leica CloudWorx, μπορούμε να να παράξουμε  δεδομένα για εισαγωγή σε ΒΙΜ λογισμικα και δημιουργία μοντέλων 2D/3D BIM που εύκολα διανέμονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα όλα τα επλεκόμενα μέρη ώστε να πάρουν άμεσα αποφάσεις για την εξέλιξη του έργου.

Εκπαίδευση

Σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση, η εξοικείωση με την τεχνολογία 3D Scanning δεν απαιτεί ατέλειωτες ώρες εκπαίδευσης και εξεζητημένες ικανότητες αλλά μπορεί να γίνει με ελάχιστη εκπαίδευση και υπάρχοντες πόρους. Οι νέοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο υποστήριξης και υπηρεσιών για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα αλλά και τη μετέπειτα εξέλιξη τους. Με αυτόν τον τρόπο έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον εξοπλισμό τους και να δουν μια γρηγορότερη απόδοση της επένδυσής τους.
Στη METRICA, οι λύσεις που σας προτείνουμε δοκιμάζονται από την ομάδα μας σε πραγματικές συνθήκες πεδίου. Διαθέτουμε την τεχνογνωσία και έχουμε την εμπειρία να σας προτείνουμε τη λύση που καλύπτει τις ανάγκες σας και να σας υποστηρίζουμε καθώς εξελίσσεστε.
Εξάλλου, οι υπηρεσίες καθοδήγησης, εκπαίδευσης και υποστήριξης  αποτελούν ουσιαστικό μέρος οποιασδήποτε λύσης προτείνουμε και προσφέρουν στους πελάτες μας την αυτοπεποίθηση ότι επιλέγουν να επενδύσουν e που ταιριάζει στις ανάγκες της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Δεν κοστίζει! Κλείστε μια συμβουλευτική συνάντηση με την ομάδα μας!
Η τεχνολογία 3D Scanning προστιτή σε κάθε επαγγελματία

Ταχύτητα, Αποτελεσματικότητα & Αύξηση Παραγωγικότητας

Η απρόσκοπτη συλλογή δεδομένων, η real-time οπτικοποίηση, η αμεσότητα διάχυσης των δεδομένων επιτυγχάνονται με χρήση του λογισμικού πεδίου Leica Cyclone FIELD 360 σε συνδυασμό με τους σαρωτές Leica BLK360 ή Leica RTC360. Η συνένωση των δεδομένων που συλλέγονται στο πεδίο διευκολύνει τη μετεπεξεργασία στο γραφείο και η τεκμηρίωση του υπό μελέτη χώρου είναι πιο αποτελεσματική και ακριβής.
Οι 3D σαρωτές laser, σχεδιασμένοι ο καθένας για μια σειρά εφαρμογών, προσφέρουν εκπληκτική ευελιξία – ο χειρισμός τους μπορεί να γίνει «παιχνίδι» μέσα από μια εφαρμογή για κινητά, tablet και smartphone. Η οπτικοποίηση εντός της εφαρμογής καθιστά την τεκμηρίωση κάθε σταδίου και συνολικά του έργου πιο αποτελεσματική. Η ροή εργασίας μειώνει στο ελάχιστο τη χειρωνακτική εργασία και επιτρέπει στις ομάδες να επικεντρωθούν σε άλλες, πιο ουσιαστικές εργασίες.

Δείτε πως χρησιμοποίησαν πελάτες μας τον σαρωτή Leica BLKGO (ενοικίαση) για να ολοκληρώσουν το έργο τους  σε απίστευτο χρόνο

Συνεργασία χωρίς περιορισμούς

Ένα τέλεια ολοκληρωμένο έργο βασίζεται, εκτός των άλλων και στη συλλογή λεπτομερών πληροφοριών που απαιτούνται για τη δημιουργία αξιόπιστων σχεδίων και τρισδιάστατων μοντέλων. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του έργου, μια ακριβής και πλήρης κατανόηση των στοιχείων που δομούν ένα 3D περιβάλλον είναι απαραίτητη να γίνει για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Η χρήση πλατφορμών συνεργασίας, όπως η Leica TruView, επιτρέπει την κοινή χρήση των δεδομένων που συλλέγονται, με ομάδες εκτός τοποθεσίας, ιδιοκτήτες, αρχιτέκτονες, ξυλουργούς ή οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο. Έτσι, διευκολύνεται η συνεργασία και η αλληλεπίδραση και η πραγματική αξία είναι ότι όλοι μπορούν να επισκέπτονται τον υπό μελέτη χώρο εικονικά όποτε χρειάζεται και από οπουδήποτεΗ χρήση της τεχνολογίας Reality Capture εξορθολογίζει τα κατασκευαστικά έργα και βελτιώνει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα. Οι ομάδες εργασίες έχουν τον χρόνο να αναλάβουν περισσότερα έργα, γεγονός που αυξάνει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η καλύτερη ποιότητα παραδοτέων έργων ισοδυναμεί επίσης με καλύτερη φήμη, δημιουργώντας περισσότερους δυνητικούς πελάτες.
Η τεχνολογία 3D Scanning προστιτή σε κάθε επαγγελματία

Η αξία της καταγραφής της πραγματικότητας για όλους

Η δημιουργία σχεδίων σε μοντέλα 2D, 3D και BIM με την τεχνολογία καταγραφής πραγματικότητας δημιουργεί τη βάση για αρχιτεκτονικά σχέδια γρήγορα και εύκολα. Επειδή οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση ενημερωμένα και εξαιρετικά ακριβή δεδομένα, εξαλείφονται οι περιττές μετακινήσεις στον χώρο ενδιαφέροντος και εξοικονομείται χρόνος από τις επιτόπιες μετρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος για τις εργασίες σχεδιασμού, κατασκευής και εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, η χρήση της τεχνολογίας 3D Scanning μπορεί να μειώσει το χρόνο ενός έργου κατά 70%. Η εξοικονόμηση χρόνου, η εξάλειψη των λαθών και η ποιότητα των δεδομένων οδηγούν σε καλύτερη φήμη και αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Είναι μια συναρπαστική στιγμή για τον κατασκευαστικό κλάδο, με περισσότερες καινοτομίες να έρχονται τα επόμενα χρόνια. Το γεγονός ότι βρίσκουμε τρόπους να μειώνουμε τον όγκο (terabyte) των ακατέργαστων δεδομένων και να παρέχουν αξιόπιστες πληροφορίες που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν, εξορθολογίζει τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώνονται τα κατασκευαστικά έργα παγκοσμίως και ανοίγει το δρόμο για μια φωτεινότερη ψηφιακή πραγματικότητα.

Μάθετε για την ευρεία γκάμα λύσεων για τις ανάγκες σας. Καλέστε μας στο 2102815440 ή συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος

 

Θέματα από το Blog μας