-->

Blog

3D Point Cloud με δεδομένα που συλλέξαμε με δέκτη GNSS!

Δοκιμάσαμε στο πεδίο τον Leica GS18 I, τον νέο δέκτη GNSS της Leica Geosystems AG που ενσωματώνει την τεχνολογία Visual Positioning (συνδυασμός τεχνολογιών GNSS/ IMU και κάμερας) η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συλλέγουν και να μετρούν με ακρίβεια εκατοστού οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν ακόμα κι αν δεν το είχαν υπόψη τους κατά την μέτρηση στο πεδίο, και σε σημεία που δεν είναι δυνατή η απευθείας μέτρηση με GNSS, όπως π.χ. κάτω από μπαλκόνια.

Στην περίπτωση μας, η ομάδα μας χρησιμοποίησε την εφαρμογή Captivate GS Imaging προκειμένου να αποτυπώσει την περιοχή ενδιαφέροντος με ρυθμό καταγραφής 2 εικόνες/sec. Η θέση και ο προσανατολισμός κάθε εικόνας υπολογίστηκε αυτόματα κατά την καταγραφή και στην συγκεκριμένη εφαρμογή η ακρίβεια της ομάδας των εικόνων ήταν της τάξεως 3-4 cm. Από αυτές τις εικόνες είναι δυνατός ο υπολογισμός σημείων με φωτογραμμετρικές μεθόδους, απευθείας στο χειριστήριο του δέκτη, με λίγα μόνο κλικ και με παρόμοια ακρίβεια.

Μετά τη λήψη των εικόνων, τα δεδομένα επεξεργάστηκαν στο λογισμικό γραφείου Leica Infinity με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πυκνού τρισδιάστατου νέφους σημείων της περιοχής ενδιαφέροντος. Να σημειώσουμε πως η δημιουργία νέφους σημείων είναι δυνατή μόνο με την εφαρμογή Infinity της Leica.

Αν αυτή η εφαρμογή σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, ζητήστε από την ομάδα μας να σας ενημερώσει για τις δυνατότητες του Leica GS18 I & ζητήστε DEMO.

Invalid Input
Invalid Input
Για να αποστείλετε αυτή τη φόρμα πρέπει να συμφωνήσετε με τους όρους χρήσης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

     
   

Θέματα από το Blog μας