Αντιπλημμυρικά, Μετεωρολογικά, Περιβάλλον, Πολιτιστική κληρονομιά, Τουρισμός

Αρχαιολογικό Πάρκο – ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Έγκαιρη ενημέρωση για πλημμύρες στο αρχαιολογικό πάρκο Δίου Ολύμπου.
Αρχαιολογικό Πάρκο - ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Η εφαρμογή ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ & ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση για πλημμυρικά φαινόμενα στο ρέμα εντός του αρχαιολογικού χώρου. Για τη μέτρηση στάθμης χρησιμοποιείται εναέριος αισθητήρας τύπου παλμικού ραντάρ, ενώ για τη βροχόπτωση χρησιμοποιείται μετεωρολογικός σταθμός. Η μετάδοση των δεδομένων γίνεται σε πραγματικό χρόνο, με προειδοποιήσεις (alarms) και διαχείριση.

Κάποιες από τις απαιτήσεις της εφαρμογής περιλάμβαναν τη συνεχή και αξιόπιστη μέτρηση της στάθμης του ρέματος και της βροχόπτωσης ανά λεπτό, με αποστολή όλων των δεδομένων ανά τέταρτο. Επιπλέον, προβλέπονταν προειδοποιήσεις (alarms) για καθορισμένες παραμέτρους, σύμφωνα με τα ορία που είχαν οριστεί (αύξηση στάθμης – βροχόπτωσης).

Για την τηλεματική μετάδοση όλων των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιήθηκε ο αισθητήρας μέτρησης υδατορέματος OTT RLS, ενώ για την παρακολούθηση βροχόπτωσης και μετεωρολογικών δεδομένων (θερμοκρασία, υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση, ταχύτητα και διεύθυνση ανέμου) χρησιμοποιήθηκε ο μετεωρολογικός σταθμός GILL MaxiMet GMX 600

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΥ
Εμπνευστείτε από απλές & συνθετεσ εφαρμογες

Διαβάστε επίσης

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Μετάβαση στο περιεχόμενο