-->

Blog

Συμμετοχή σε ημερίδα του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Η ομάδα μας συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχοινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. την 1η Δεκεμβρίου 2023, στη Βίλα Καζούλη με θέμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΤΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΙΝΙΑ – ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».
Ο κ. Κοντόσταυλος Γεώργιος, Γεωλόγος, Μηχανικός Εφαρμογών της εταιρίας μας μίλησε για το έργο που έχουμε υλοποιήσει στο πλάισιο της δράσης και αφορά την προμήθεια & εγκατάσταση ολοκληρωμένης real-time εφαρμογής παρακολούθησης στάθμης & φυσικοχημικών παραμέτρων.

Περιγραφή Έργου

Συγκεκριμένα, η ομάδα μας έχει εγκαταστήσει τρεις τηλεμετρικούς υδρολογικούς σταθμούς σε κρίσιμες θέσεις του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα (σε 2 υπερχειλιστές και στο κανάλι εισροής), στο πλαίσιο της ανάγκης για άμεση γνώση της ποσότητας και της ποιότητας των εισροών και εκροών ύδατος από τη Μακαρία πηγή στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο και μετέπειτα στον υγρότοπο.
Το δίκτυο των τηλεμετρικών σταθμών συλλέγει και διανέμει πληροφορίες για 10 κρίσιμες περιβαλλοντικές παραμέτρους: στάθμη νερού, παροχή νερού, μέση επιφανειακή ταχύτητα υδάτων, θερμοκρασία νερού, αγωγιμότητα, αλατότητα,  ολικά διαλυμένα στερεά, pH, διαλυμένο οξυγόνο και θολότητα νερού.

Σκοπός είναι η έγκαιρη  ενημέρωση του ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΟΙΝΙΑ – ΜΑΡΑΘΩΝΑ  μέσω αδιάλειπτης παροχής χρήσιμων πληροφοριών για διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε πραγματικό χρόνο καθώς και η διατήρηση χρονοσειρών για μελλοντική χρήση.

Ο κ. Κοντόσταυλος μεταξύ άλλων, τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της προληπτικής συντήρησης των σταθμών για τη βιωσιμότητα και την καλή λειτουργία τους μακροχρόνια.

Το έργο  χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, έχοντας ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Δείτε τη σχετική αναφορά στο έργο εδώ. 

Έχετε ερωτήσεις; Καλέστε μας στο 2102815440

Θέματα από το Blog μας