• Επικοινωνία : +30 210 28 15 440
  Υποστήριξη : +30 210 22 02 130
 • Online shop
 • HEXAGON LEICA
 • HEXAGON LEICA

Λύσεις GNSS

Η METRICA A.E. σε συνεργασία με τη Leica Geosystems AG διαθέτει το πανελλαδικό δίκτυο μόνιμων σταθμών αναφοράς GNSS (GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU), HxGN SmartNet, το οποίο αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού δικτύου της Leica Geosystems AG, SmartNet Europe. Παρέχονται υπηρεσίες μετεπεξεργασίας όπως η λήψη στατικών παρατηρήσεων (RINEX – VRINEX) και επίλυσης παρατηρήσεων (Computation Service) μέσω μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής εφαρμογής (SpiderWeb). Το δίκτυο HxGN SmartNet διαθέτει όλες τις μορφές δικτυακών δεδομένων (FKP,VRS, MAX, iMAX) σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα, νήσους Ιονίου και Κυκλάδες καθώς και Single Base δεδομένα σε μεμονωμένα νησιά.


Για τους καινούργιους χρήστες του δικτύου μας υπάρχει η δυνατότητα «δοκιμαστικής» περιόδου 7 ημερών ενώ υπάρχουν διαθέσιμα ευέλικτα πακέτα με σκοπό να ικανοποιούνται οι διαφορετικές ανάγκες των χρηστών.

Τα πλεονεκτήματα της δικτυακής επίλυσης έναντι επίλυσης από έναν σταθμό είναι σημαντικά, σε τεχνικό και τεχνολογικό επίπεδο. Τα πιο βασικά πλεονεκτήματα στην πράξη είναι:

 • Μεγαλύτερο εύρος κάλυψης με αποτέλεσμα ο χρήστης να μπορεί να δουλέψει σε όλη την επιφάνεια που επικαλύπτεται από κύκλους ακτίνας έως και 50χλμ (GNSS δέκτες) με κέντρο τους σταθμούς αναφοράς.
 • Μεγαλύτερη ακρίβεια σε RTK δεδομένα, λόγω επίλυσης περισσοτέρων βάσεων, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται καλύτερη γεωμετρία (τριγωνισμοί).
 • Το δίκτυο προσφέρει καλύτερη αναίρεση στα ατμοσφαιρικά σφάλματα λόγω δημιουργίας ιονοσφαιρικών μοντέλων στην περιοχή κάλυψης των μόνιμων σταθμών αναφοράς.
 • Η διαχείριση των σταθμών αναφοράς ως δίκτυο από το λογισμικό Leica SpiderNet και η δυνατότητα εξαγωγής αναφορών (log reports) με πληθώρα λεπτομερειών ως προς την αξιοπιστία των μετρήσεων, την υγεία των δορυφόρων και άλλα πολλά.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.

Ενημερωθείτε σχετικά με τους δυνατούς τρόπους σύνδεσης στο δίκτυο HxGN SmartNet, καθώς και των μετασχηματισμών για μετατροπή συντεταγμένων στο Ελληνικό σύστημα ΕΓΣΑ 87.

 1. RTK – NTRIP, διορθώσεις πραγματικού χρόνου μέσω GPRS Internet.
 2. Post Processing δεδομένα για εκ των υστέρων επίλυση μετρήσεων στο γραφείο.
 3. Real Time DGPS via NTRIP διορθώσεις για βάσεις μεγαλύτερες από 60km (τυπικά) από τον κοντινότερο σταθμό αναφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://hxgnsmartnet.com/el-gr/

Σημείωση: Το δίκτυο απευθύνεται σε όλους τους χρήστες Γεωδαιτικών GPS ανεξαρτήτως κατασκευαστή και αυξάνει την παραγωγικότητα στο έπακρο (για συνδρομές RTK οι δέκτες πρέπει να υποστηρίζουν πρωτόκολλο GPRS – NTRIP). Η χρήση των υπηρεσιών του δικτύου συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων που διέπουν τη λειτουργία του. Οι όροι χρήσης είναι δημοσιευμένοι στους διαδικτυακούς τόπους www.metrica.gr και www.metricanet.gr και διατίθενται από την εταιρία METRICA A.E. σε κάθε ενδιαφερόμενο.


Στρατηγικές συνεργασίες

 • Η συμφωνία με τη Leica Geosystems και το Smartnet Europe καθιστά το MetricaNet μέλος του δικτύου της πρώτης με αποτέλεσμα τον διαρκή έλεγχο, υποστήριξη, την πλήρη πρόσβαση σε νέες εκδόσεις SW και στη νέα τεχνολογία.
 • Συνεργασία με το δίκτυο σταθμών αναφοράς της Βουλγαρίας HxGN SmartNet για ανταλλαγή δεδομένων.
 • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Ανταλλαγή δεδομένων και έλεγχος του δικτύου. Οι σταθμοί PONT, PRVK, LEMN, KASI, VLSM ανήκουν στο Ε.Α.Α. και ενσωματώθηκαν στο δίκτυο HxGN SmartNet βάσει σύμβασης. Επίσης σε συνεργασίας με το Α.Ε.Ε. εχουν εγκατασταθεί οι σταθμοί KRPS, NEAB και SKYR. Οι δέκτες αυτοί ανήκουν στο δίκτυο HxGN SmartNet και έχουν εγκατασταθεί σε σημεία που έχουν επιλεγεί από το Ε.Α.Α. το οποίο έχει μεριμνήσει για τη φιλοξενία και την τηλεμετρία τους.
 • Α.Π.Θ. – Συνεχής παρακολούθηση των σταθμών αναφοράς, δημιουργία ενιαίου μετασχηματισμού και πιστοποίηση του δικτύου.
 • Δεδομένα του δικτύου MetricaNet θα λαμβάνουν επισήμως 2 πανεπιστήμια του εξωτερικού (University of Nevada, University of Arizona) προκειμένου να διεξάγουν έρευνες για την ανάπτυξη των σεισμικών μοντέλων παγκοσμίως, καθώς και το «Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia» με έδρα τη Bologna της Ιταλίας.
 • Παροχή δεδομένων του δικτύου για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς:  στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Τμήμα Γεωλογίας, στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Γεωδαισίας, Τοπογραφίας και Χαρτογραφίας και Αστεροσκοπείο Pecný και στο Πανεπιστήμιο Charles στην Πράγα (Τμ. Γεωφυσικής). Στα πλαίσια των συνεργασιών αυτών ανήκει και η ένταξη 3 νέων σταθμών στο δίκτυο HxGN SmartNet στην περιοχή Αγρινίου-Μεσολογγίου.

Παραγγείλτε online το πακέτο της επιλογής σας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 2815440 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Θέματα από το Blog μας