METRICA ΛΥΣΕΙΣ

Διαχείριση πλημμυρών

Λύσεις που παρέχουν στους αρμόδιους φορείς τη δυνατότητα έγκαιρης πρόγνωσης, παρακολούθησης & διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων.

Μας εμπιστεύονται πάνω από 40 καταξιωμένοι κατασκευαστές

Ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης πλημμυρών Flood warning systems
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ

Ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης πλημμυρών

Προτείνουμε λύσεις που συμβάλλουν στην δημιουργία της κατάλληλης υποδομής παρέχοντας στους αρμόδιους φορείς τη δυνατότητα έγκαιρης πρόγνωσης, παρακολούθησης και διαχείρισης των πλημμυρικών φαινομένων. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας επιτρέπει στις αρχές να ανταποκρίνονται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα για την προστασία των πολιτών, των περιουσιακών τους στοιχείων και να αποτρέπουν μεγάλες καταστροφές.
 
Τα αξιόπιστα δεδομένα που λαμβάνουμε σε πραγματικό χρόνο βοηθούν στον εντοπισμό των προβλημάτων και την πρόληψη. Οι προτεινόμενες λύσεις μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές και τις ανάγκες των αρχών/των διαφορετικών περιοχών.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αντιμετωπίστε τις καιρικές προκλήσεις στα σύγχρονα οδικά δίκτυα

Εξοπλιστείτε με αξιόπιστο εξοπλισμό, συνδυάστε αισθητήρες και τεχνολογίες για αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών πρόληψης, συντήρησης και αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών στο οδόστρωμα. 

 • Δημιουργία περιφερειακού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, παρακολούθησης και διαχείρισης συμβάντων / συναγερμών
 • Δημιουργία χάρτη πλημμυρικών κινδύνων μικρής κλίμακας
 • Δημιουργία πλάνου έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης συμβάντων
 • Επιθεώρηση και έλεγχος καναλιών/ρεμάτων για τον εντοπισμό αδυναμιών/κινδύνων
 • Βροχομετρητικό δίκτυο σταθμών
 • Δίκτυο σταθμηγράφων
 • Κάμερες παρακολούθησης της εξέλιξης του φαινομένου
 • Διαδικτυακό λογισμικό λήψης, οπτικοποίησης, παρακολούθησης, διαχείρισης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο
 • Αποστολή συναγερμών στους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων (δήμοι, φορείς, πυροσβεστικές υπηρεσίες κλπ)
 • Πλάνο έκτακτης αντιμετώπισης συμβάντων

Η ομάδα μας θα σας βοηθήσει να

 • Αξιολογήσετε τους κινδύνους πλημμύρας
 • Ορίσετε τις παραμέτρους του δικτύου
 • Επιλέξετε την κατάλληλη τεχνολογία
 • Προσδιορίσετε τις συνθήκες συναγερμών
 • Βελτιώνετε συνεχώς τις δομές και τα πλάνα σας

Απόσπασμα από την παρουσίαση της Αλεξίας Τσούνη, Ερευνητικής Συνεργάτιδας στο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) με τίτλο «Επιχειρησιακό σύστημα FloodHub για την έγκαιρη και έγκυρη παρακολούθηση της εξέλιξης της πλημμύρας στη λεκάνη απορροής Μάνδρας – Μαγούλας», Αλεξία Τσούνη, Χάρης Κοντοές, Θέμος Χαιρεκάκης, Σταυρούλα Σιγούρου, Δώρα Πέρρου.

Το έργο της METRICA αφορά στην εγκατάσταση τριών τηλεμετρικών υδρομετεωρολογικών σταθμών σε τρεις κρίσιμες θέσεις στην λεκάνη απορροής Μάνδρας – Μαγούλας – Ελευσίνας, στα πλαίσια των εν εξελίξει ερευνητικών δράσεων της υπηρεσίας FloodHub του Κέντρου Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Το έργο  χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SMURBS/ERA-PLANET σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. 

Δείτε το εδώ

Υδρολογικοί αισθητήρες

Ανακαλύψτε μέσα απότην ευρεία γκάμα 3D σαρωτών τη λύση που καλύπτει τις ανάγκες της εργασίας σας και ταιριάζει με τη δραστηριότητα της επιχείρησης σας.

Μετεωρολογικοί αισθητήρες

Δημιουργήστε ψηφιακά δίδυμα τόσο εύκολα όσο το πάτημα ενός κουμπιού. Ξεκινήστε τη συνδρομή σας στην πλατφόρμα της Matterport και απογειώστε την εργασία σας.

Τα έργα μας

Δημιουργήστε ψηφιακά δίδυμα τόσο εύκολα όσο το πάτημα ενός κουμπιού. Ξεκινήστε τη συνδρομή σας στην πλατφόρμα της Matterport και απογειώστε την εργασία σας.

METRICA - RIC
METRICA EXPERTS

Χρειάζεστε βοήθεια για να βρείτε τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας;

Συζητήστε μαζί μας τις ανάγκες της εργασίας, τους στόχους και τις προσδοκίες σας. Γνωρίστε την ομάδα μας και τις λύσεις μας και επιλέξτε κατόπιν ό,τι θα σας βοηθήσει να επιτύχετε.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ

Ανακαλύψτε τι ταιριάζει στην επιχείρηση σας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ONLINE MEETING

Κλείστε ραντεβού & δείτε live τις λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Εναλλακτικά ανακαλύψτε μία εξατομικευμένη λύση για τις ανάγκες της θέσης σας.

Αγορά
Εξοπλισμού

Εμπιστευτείτε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, την αξιοπιστία των κατασκευαστών που αντιπροσωπεύουμε και επενδύστε στην αγορά του εξοπλισμού / λογισμικού που σας ενδιαφέρει. Απογειώστε την επιχείρηση σας επιλέγοντας έξυπνες, ποιοτικές λύσεις & έναν αξιόπιστο συνεργάτη.

Ενοικίαση
Εξοπλισμού

Δίνουμε σημασία στην ευελιξία που χρειάζεται κάθε σύγχρονος επαγγελματίας για να επιτύχει τους στόχους του. Λαμβάνουμε υπόψη τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις απαιτήσεις των εφαρμογών που καλείστε να ολοκληρώσετε και σας προτείνουμε ένα μεγάλο εύρος λύσεων προς ενοικίαση.

Υπηρεσίες
Μετρήσεων

Είναι το έργο σας σύνθετο ή απαιτεί πόρους που δεν έχετε στη διάθεση σας;
Οι έμπειροι μηχανικοί της METRICA συλλέγουν, οργανώνουν και σας παραδίδουν αρχεία που πληρούν τις προδιαγραφές του έργου σας, στους επιθυμητούς μορφότυπους, συμβατούς με τις ανάγκες της εκάστοτε εφαρμογής σας.

Λογισμικό Διαχείρισης Δεδομένων

Το λογισμικό διαχείρισης περιβαλλοντικών δεδομένων Meteoview2 ενθαρρύνει την παρακολούθηση του δικτύου σε πραγματικό χρόνο.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΑΣ

Χρήσιμα Άρθρα

Βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα άρθρα που αφορούν τον κλάδο και τις εφαρμογές σας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε για τις λύσεις μας;

Στείλτε μας το αίτημα σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Μετάβαση στο περιεχόμενο