CEILOMETER

Lufft CHM 8K/15K

ΣΕϊΛΟΜΕΤΡΟ

Lufft CHM 8K/15K

Τα σειλόμετρα CHM 8K και 15K είναι 2 πολύ χρήσιμα και εξειδικευμένα όργανα τα οποία χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της κατάστασης της ατμόσφαιρας. Αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να εκπέμπει παλμικό laser στην ατμόσφαιρα (τεχνολογία LIDAR). Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να μετράει ορισμένες παραμέτρους όπως το ύψος της βάσης των νεφών, το βάθος διείσδυσης τους, την νεφοκάλυψη, την κατακόρυφη ορατότητα και το ύψος του στρώματος αερολυμάτων.
Αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους μετεωρολόγους καθώς και για την αεροναυτιλία. Βγαίνει σε 2 μοντέλα (CHM 8K και CHM 15K) τα οποία μετράνε σε κατακόρυφες αποστάσεις 8km και 15km αντίστοιχα.

Τεχνολογία LIDAR

Η τεχνολογία απαιτεί εκπομπή laser στην ατμόσφαιρα. Ανάλογα με την οπισκεδαζόμενη ακτινοβολία, το σεϊλόμετρο καταλαβαίνει τι υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Ορατότητα

Τα σεϊλόμετρα CHM 8K/15K της Lufft έχουν τη δυνατότητα να υπολογίζουν πόσο καλή είναι η κατακόρυφη ορατότητα και πως αυτή μεταβάλλεται με το ύψος.

Ύψος βάσης νεφών

Τα CHM 8K και 15K έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται σε ποιο ύψος βρίσκεται η βάση των νεφών, δυνατότητα πολύ χρήσιμη για την αεροναυτιλία.

Δείκτης κατάστασης ατμόσφαιρας

Σύμφωνα με τις μετρήσεις από τις άλλες παραμέτρους, τα σεϊλόμετρα υπολογίζουν έναν δείκτη ο οποίος αποτυπώνει την κατάσταση της ατμόσφαιρας.

Ελάχιστη συντήρηση

Η συντήρηση που απαιτείται για τα σεϊλόμετρα της Lufft είναι ελάχιστη χάρη στην ιδιότητα του να αυτοκαθαρίζεται από βροχή, χιόνι και σκόνη.

Ποιότητα κατασκευής

Τα CHM 8K και 15K, είναι κατασκευασμένα από ποιοτικά υλικά τα οποία εξασφαλίζουν μακροζωία, με την εγγύηση του Γερμανικού οίκου Lufft.

Γιατί να επιλέξετε τα CHM 8K/15K;

Αν θέλετε ένα όργανο το οποίο να μπορεί να αποτυπώνει την γενικότερη κατάσταση της ατμόσφαιρας τότε τα σεϊλόμετρα της Lufft είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Lufft CHM 8K/15K

Παρακολούθηση Ατμόσφαιρας

Τα Lufft σεϊλόμετρα CHM 8K & 15K αποτελούν δύο πολύ καλές επιλογές για την παρακολούθηση της ατμόσφαιρας. Πρόκειται για  επαγγελματικά όργανα τα οποία απευθύνονται σε συγκεκριμένους χρήστες και εφαρμογές που είναι απαραίτητη η σωστή και με ακρίβεια παρακολούθηση της ατμόσφαιρας.

Αεροναυτιλία

Τα σεϊλόμετρα της Lufft είναι απαραίτητα εργαλεία για την αεροναυτιλία καθώς προσφέρουν πολύ σημαντικές πληροφορίες όπως το ύψος βάσης και το βάθος διείσδυσης των νεφών καθώς και την ορατότητα. Συνεπώς, αποτελούν μία πολύ καλή επιλογή για εγκατάσταση σε αεροδρόμια και όχι μόνο.

Lufft CHM 8K/15K

Ευκολία στη χρήση

Τα CHM 8K & 15K σεϊλόμετρα της Lufft χαρακτηρίζονται για την ευκολία εγκατάστασής του αφού αρκεί να τοποθετηθούν σε ένα σημείο χωρίς να χρειάζονται υπολογιστή. Επιπλέον, χρησιμοποιούν πολλαπλά πρωτόκολλα επικοινωνίας διευκολύνοντας έτσι το χρήστη σε κάθε εφορμογή.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Διαστάσεις (Μ x Π x Υ)
500 x 500 x 1550 mm
Βάρος
70 kg
Θερμοκρασίας λειτουργίας 8K/15K
-40...+50 °C / -40...+60 °C
Σχετική υγρασία λειτουργίας
0...100 %
Τροφοδοσία ρεύματος
230 VAC or 115 VAC, ±10 %
Κατανάλωση ρεύματος
250 W (χωρίς heater)
Εύρος μέτρησης Προφίλ αερολύματος 8K/15K
0 m … 10.000 m / 5 m ... 15,000 m
Παράμετροι οι οποίες δίνονται σε στρώματα
Ύψος βάσης νεφών, βάθος διείσδυσης νεφών, ύψος στρώματος αερολυμάτων
Αριθμός στρωμάτων
1 - 9 layer
Πηγή φωτός
Laser
Μήκος κύματος
905 nm / 1064 nm

Αγορά
Εξοπλισμού

Εμπιστευτείτε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, την αξιοπιστία των κατασκευαστών που αντιπροσωπεύουμε και επενδύστε στην αγορά του εξοπλισμού / λογισμικού που σας ενδιαφέρει. Απογειώστε την επιχείρηση σας επιλέγοντας έξυπνες, ποιοτικές λύσεις & έναν αξιόπιστο συνεργάτη.

Ενοικίαση
Εξοπλισμού

Δίνουμε σημασία στην ευελιξία που χρειάζεται κάθε σύγχρονος επαγγελματίας για να επιτύχει τους στόχους του. Λαμβάνουμε υπόψη τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις απαιτήσεις των εφαρμογών που καλείστε να ολοκληρώσετε και σας προτείνουμε ένα μεγάλο εύρος λύσεων προς ενοικίαση.

Υπηρεσίες
Μετρήσεων

Είναι το έργο σας σύνθετο ή απαιτεί πόρους που δεν έχετε στη διάθεση σας;
Οι έμπειροι μηχανικοί της METRICA συλλέγουν, οργανώνουν και σας παραδίδουν αρχεία που πληρούν τις προδιαγραφές του έργου σας, στους επιθυμητούς μορφότυπους, συμβατούς με τις ανάγκες της εκάστοτε εφαρμογής σας.

Σχετικά προιόντα

Αν τα σεϊλόμετρα CHM 8K/15K δεν ταιριάζουν στο φάσμα των εφαρμογών σας, ρίξτε μια ματιά στην ευρεία γκάμα λύσεων που προτείνουμε ή μιλήστε μαζί μας για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. 

Χρήσιμα Αρχεία & Σύνδεσμοι

Κατεβάστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα σεϊλόμετρα CHM 8K και 15K.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες των CHM 8K/15K;

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε τις ανάγκες και τους στόχους σας και να σας κατατοπίσουμε σχετικά με τη λύση που σας ταιριάζει.

Ανακαλύψτε περισσοτερα

Χρήσιμα Άρθρα

Ενημερωθείτε για τις τεχνολογίες που σας ενδιαφέρουν & εμπνευστείτε από τη χρήση τους σε διαφορετικούς κλάδους & εφαρμογές. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κάντε εγγραφή στο Newsletter

Δηλώστε τις προτιμήσεις σας και λάβετε εξατομικευμένα άρθρα για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Μετάβαση στο περιεχόμενο