• Επικοινωνία : +30 210 28 15 440
  Υποστήριξη : +30 210 22 02 130
 • Online shop
 • HEXAGON LEICA
 • HEXAGON LEICA

Services

Στο πιστοποιημένo, από τη Leica Geosystems AG, εργαστήριο SERVICE της εταιρίας μας, υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα γωνιομετρικού ελέγχου και διακρίβωσης Τοπογραφικών Οργάνων καθώς και εγκατάσταση διακρίβωσης αποστάσεων.

Η εγκατάσταση αποτελείται από πέντε ειδικά collimators τοποθετημένα σε διάφορες γωνίες περιμετρικά μίας σταθερής βάσης διακρίβωσης. Ο γεωδαιτικός σταθμός τοποθετείται στη βάση και ελέγχεται τρεις φορές δημιουργώντας τρία σετ μετρήσεων σε διαφορετικές περιοχές του οριζοντίου και κατακόρυφου δίσκου του οργάνου, σε πρώτη και δεύτερη θέση τηλεσκοπίου, με χρήση ειδικού προγράμματος (software) που εξασφαλίζει ακριβή και αδιάβλητα αποτελέσματα μετρήσεων.

Αντίστοιχα, για διακρίβωση αποστάσεων ο Γεωδαιτικός Σταθμός τοποθετείται επίσης, σε ειδική, σταθερή βάση και πραγματοποιούνται τρία σετ μετρήσεων σε τρεις σταθερές αποστάσεις. Γίνονται τρία σετ μετρήσεων σε πρίσματα, τρία σετ σε αυτοκόλλητους στόχους και τρία σετ σε λειτουργία Reflectorless, για όσα όργανα την υποστηρίζουν. Οι μετρήσεις γίνονται και στις δύο θέσεις τηλεσκοπίου με αποτέλεσμα να υπάρχουν 18 μετρήσεις συνολικά από τις οποίες προκύπτει το στατιστικό αποτέλεσμα (τυπική απόκλιση).
Η παραπάνω μέθοδος, εγκεκριμένη από τη Leica Geosystems AG, δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουμε και να πιστοποιούμε όλους τους Γεωδαιτικούς Σταθμούς, ανεξαρτήτως κατασκευαστή τόσο σε γωνίες όσο και σε αποστάσεις.

Στο εργαστήριο SERVICE λειτουργεί και ειδική εγκατάσταση διακρίβωσης γεωδαιτικών σταθμών και GPS με τρεις διακριβωμένες βάσεις για τον έλεγχο των γωνιών, των αποστάσεων και για τον έλεγχο ακρίβειας των μετρήσεων των GPS εγκεκριμένες από τη Leica Geosystems AG για την πιστοποίηση των οργάνων που είναι απαραίτητη για τους ελέγχους ISO.

Οι βάσεις διακρίβωσης ελέγχονται σύμφωνα με τις διαδικασίες των ISO 17123-3 &17123-4 για τα TPS και με βάση το ISO 17123-8 για τα GPS της Leica Geosystems AG. Οι βάσεις διακρίβωσης ελέγχονται κάθε μήνα, με όργανο Μετρολογίας, Laser Tracker, Leica AT402.

Με βάση τα παραπάνω εκδίδονται τόσο πιστοποιητικά ελέγχου όσο και πιστοποιητικά διακρίβωσης κατάλληλα για τους ελέγχους ISO.

diakrivoseisdiakrivoseis1diakrivoseis2diakrivoseis3diakrivoseis4
Ρωτήστε μας περισσότερα. Τηλ. 210 2815440.

Θέματα από το Blog μας

 • Ημέρες προβολής στο ΤΕΒ

  Ημέρες προβολής στο ΤΕΒ

  Η εταιρία μας στηρίζει την πρωτοβουλία του Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΕΒ) του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων και σας καλεί σε μια
  Read More
 • INTERGEO 2019

  INTERGEO 2019

  Η ομάδα μας ταξιδεύει στην Στουτγάρδη για να επισκεφθεί την ετήσια, διεθνή έκθεση Intergeo 2019 που λαμβάνει χώρα 17 – 19
  Read More
 • ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019

  ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019

  Η επαγγελματική έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO, έρχεται να δώσει νέα πνοή στον κλάδο της οικοδομής, των κατασκευών, των υλικών και του
  Read More
 • 3D Scanning workshop

  3D Scanning Workshop (BLK360 & Autodesk)

  Με στόχο την ενημέρωση για νέες τεχνολογίες, τη μετάδοση τεχνογνωσίας και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου σε όποια φάση
  Read More