Η METRICA στο Posidonia Festival στη Ραφήνα, 24-25 Μαΐου 2024!

Στις 24 Μαΐου, η METRICA παρουσιάζει πώς η χαρτογράφηση των λιβαδιών της Ποσειδωνίας με πολυδεσμικό ηχοβολιστή συμβάλλει στην προστασία τους.
Στις 24 Μαΐου, η METRICA παρουσιάζει πώς η χαρτογράφηση των λιβαδιών της Ποσειδωνίας με πολυδεσμικό ηχοβολιστή συμβάλλει στην προστασία τους.

🌊🌿 Η METRICA στο Posidonia Festival στη Ραφήνα, 24-25 Μαΐου 2024! 🌿🌊
Το Posidonia Festival, το απόλυτο θαλασσινό φεστιβάλ, επιστρέφει φέτος στο πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα! Στις 24-25 Μαΐου 2024, σας περιμένει ένας συναρπαστικός συνδυασμός ομιλιών, παρουσιάσεων και παιχνιδιών για όλους τους λάτρεις της θάλασσας και όχι μόνο. Το καλύτερο μέρος; Η είσοδος είναι ελεύθερη! 🎉

🌿 Προστατεύουμε το Γρασίδι της Θάλασσας 🌿

Τι είναι η Ποσειδωνία; Η Posidonia Oceanica, γνωστή και ως «γρασίδι της θάλασσας», είναι το φυτό-καθαριστής των θαλασσών μας. Καλύπτει μεγάλες εκτάσεις στον βυθό και είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων.

🎯 Η Αποστολή του Φεστιβάλ 🎯

Στόχος του φεστιβάλ είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό και τις αρχές για τη σημασία της Ποσειδωνίας, ώστε να αναστραφεί η μείωση της λόγω ανθρωπογενών παραγόντων.

🗓️ Πρόγραμμα και Συμμετοχή της METRICA 🗓️

Οι σύγχρονες τεχνολογίες, όπως οι πολυδεσμικοί ηχοβολιστές, επιτρέπουν την ακριβή 3D χαρτογράφηση του πυθμένα και τη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών για τα υποθαλάσσια οικοσυστήματα.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, ο Δημήτρης Τσέρμος, Rural & Surveying Engineer NTUA, MSc Naval & Marine Science NTUA, θα παρουσιάσει πώς η χαρτογράφηση των λιβαδιών της Ποσειδωνίας με πολυδεσμικό ηχοβολιστή συμβάλλει στην προστασία τους.

Μην χάσετε αυτό το διήμερο! 🌊

Για περισσότερες πληροφορίες: Posidonia Festival

📺 Δείτε το promo video:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Διαβάστε Επίσης

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Μετάβαση στο περιεχόμενο